aanbiedingen en last-minutes naar brazilië

Generic placeholder image

Carnaval, samba, zonovergoten droomstranden, machtige Amazone, kolkende watervallen van Iguaçu, opwindend Rio, mystiek Bahia, historische stadjes, futuristisch Brasília, dynamisch São Paulo, fascinerende dieren- en plantenwereld van de Pantanal; dat alles, en nog veel meer, is Brazilië. Een wereld op zichzelf, vol kleur en ritmiek, met een rijke geschiedenis en een veelzijdige cultuur. Zeker is wel dat Brazilië een heerlijke en veelzijdige vakantiebestemming is. De hoogtepunten kan iedereen opnoemen, maar veel minder bekend zijn de verborgen plekjes langs de kust, de ongerepte natuurgebieden en de fascinerende steden. Ze zijn er volop, net als de idyllische stranden langs de kust. Over duizenden kilometers lengte strekt de kust zich uit; veel plaatsen in het noorden en noordoosten zijn nog maar net ontdekt. En dan de mensen, de Brazilianen, een volk waarin drie grote culturen samensmelten: de indiaanse, Afrikaanse en Europese. De Brazilianen houden van het leven en laten dat graag merken. Ze zijn gastvrij en uitbundig, ze praten graag en zijn ongelooflijke versierders. Dit alles maakt Brazilië tot een land met diverse gezichten. Wie een onbezorgde vakantie wil hebben, kan hier terecht aan de zonovergoten tropische kust. Er zijn volop vakantieparadijzen gebouwd waar de zonaanbidder beschermd kan luieren en genieten van de Braziliaanse natuur en de goede dingen van het leven. Wie meer geïnteresseerd is in het land, het volk en z'n cultuur komt eveneens ruimschoots aan z'n trekken.

De zuidkust van de deelstaat Bahia is prachtig, met o.a. de fascinerende hoofdstad Salvador. Je kunt aan deze kust, die zo'n 800 km lang is, gerust een hele vakantiedoorbrengen, en dan nog kom je tijd te kort. Salvador mag je namelijk gerust de culturele ziel van Brazilië noemen, de eerste hoofdstad, Mekka van religie, muziek en dans. De stranden van Morro de São Paulo zijn met geen enkele andere te vergelijken. Aan de Cacaokust met hoofdstad Ilhéus kom je terecht in de sfeer uit de romans van Jorge Amado. Bij Porto Seguro en Santa Cruz Cabrália ga je terug naar de eerste dagen van de Portugese kolonisatie. En overal is de natuurrijkdom op loopafstand. Alleen om bij het Parque Marinho de Abrolhos te komen, moet je wat meer moeite doen. Deze beschermde eilandengroep in de oceaan wordt voornamelijk bewoond door bijzondere vogels en is broedgebied voor bultrugwalvissen.

Brazilië staat bekend om evenementen als het carnaval, maar ook - het hele jaar door - het uitbundige amusement op Copa Cabana. Tevens is Brazilië de bestemming met het rijkste natuurschoon ter wereld: de machtige regenwouden, de uitgestrekte stranden en de duizenden bezienswaardigheden. Tijd dus om Brazilië te ontdekken. Een paradijs voor liefhebbers van zon en zee, want langs de noordoostkust van Brazilië liggen honderden kilometers hagelwit strand, van het binnenland gescheiden door hoge zandduinen. Uitvalsbases naar al dat moois zijn de steden Fortaleza en Natal in de provincies Ceará en Rio Grande do Norte. Metropolen vol vrolijke, kleurrijke mensen en swingende muziek vanwaaruit je interessante excursies kunt maken naar het binnenland met zijn natuurparken, regenwouden, rijke flora en fauna en kleine dorpjes, die bekend staan om hun landelijke rust en heerlijke streekgerechten.

Diverse Nederlandse touroperators bieden chartervluchten aan naar populaire plaatsen in Brazilië, zoals Fortaleza, Natal, Porto Seguro en Recife. Voor toeristen is Brazilie, dankzij haar veelzijdigheid, een prachtig land. De prijzen zijn laag en er is oneindig veel te zien. Ook de verschillen in de cultuur ten opzichte van Europeanen zal snel opvallen. Brazilianen zijn namelijk erg spontaan, oprecht en vriendelijk. In Brazilië is er dus voor iedere toerist wel watte vinden: van strandvakantie tot rondreis of cultuurreis. Van lekker uitgaan tot de overweldigende natuur van de Amazone, Brazilië is een geweldig land met onbegrensde mogelijkheden. Plaatsen die je zeker niet mag missen zijn ondere andere Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador de Bahia, Recife, Amazone, Foz do Iguaçu, Pantanal, Chapada Diamantina, Minas Gerais. Maar ook de natuurgebieden zijn meer dan de moeite waard. Naast het bekende Amazone gebied kun je bijvoorbeeld Bonito en Bodoguena bezoeken of het nationale park Chapado dos Guimares, het moerasgebied van Pantanal of de indrukwekkende watervallen van Foz do Iquaçu. Daarna kun je heerlijk bijkomen op de kilometerslange stranden die Brazilië rijk is.

Populaire bestemmingen in Brazilië zijn: Arraial d Ajuda, Fortaleza, Iguazu (Foz de Iguaçu), Natal, Ponta Negra, Porto de Galinhas, Porto Seguro, Praia da Pipa, Praia do Forte, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, Tibau do Sul en Via Costeira.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Brazilie

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Brazilie

Bezienswaardigheden


Meer in brazilie

...

Zonvakanties Brazilië

Lees verder