aanbiedingen en last-minutes naar de nederlandse antillen

Generic placeholder image

De Nederlandse Antillen en Aruba danken hun faam als aantrekkelijke vakantiebestemming aan de vriendelijke bevolking, het fantastische klimaat, de blauwe Caribische zee, de fraaie stranden en de vele mogelijkheden om er een aangename tijd door te brengen. Hoewel ze in Nederland vaak in één adem worden genoemd, is het leuke juist dat Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius behoorlijk van elkaar verschillen en ze elk zo hun eigen sfeer en aantrekkingskracht hebben. Aruba heeft prachtige witte stranden en een bruisend uitgaansleven, Curaçao heeft bijzondere koloniale architectuur en intieme blauwe baaien, Bonaire biedt rust, natuur en prachtige koraalriffen. Van de Bovenwindse eilanden bezit Sint-Maarten groene heuvels, witte stranden en belastingvrije winkels, Saba beschikt over een uniek landschap en pittoreske dorpjes, en Sint-Eustatius is trots op zijn overblijfselen uit een roemrucht handelsverleden.

Aruba, het meest westelijk gelegen eiland van de Benedenwindse eilanden, staat bekendom haar geweldige verscheidenheid aan stranden. Deze schitterende stranden kunnen de mooiste van het Caribische gebied worden genoemd en zijn dan ook het visitekaartje voor Aruba. Behalve zon, zee en strand biedt Aruba een prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. De zon die altijd schijnt en de heerlijk verkoelende zeewind maken het geheel compleet.

Bonaire, is een waar paradijs voor duikers en rustzoekers. De beschermde kuststrook rondhet eiland bestaat uit onderwaterparken met koraalriffen en talloze tropische vissen en wordt niet voor niets Divers Paradise genoemd. Ook de natuurliefhebbers kunnen op Bonaire hun hart ophalen. De grootste flamingo broedplaats ter wereld, een prachtig natuurgebied dat het gehele noordwesten in beslag neemt, een uitgestrekt zoutwinningsgebied, mooie baaien en intieme strandjes; Bonaire heeft het allemaal. Iedereen die houdt van rust en natuurlijke schoonheid zal hier zeker een heerlijke vakantie kunnen doorbrengen.

Curaçao, is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Kleurrijke huisjes enkarakteristieke Hollandse gevels, prachtige zand- of rotsstrandjes, beschutte baaien, mooie koraalriffen, kristalhelder water, uitgestrekte plantages, historische landhuizen, mooie natuurgebieden, kortom: Curaçao is absoluut een eiland met meerdere gezichten. Er is voor iedereen wat wils en je kunt hier spreken van een stukje Holland in de tropen, waar de gemiddelde Nederlander zich uitstekend thuis zal voelen. Curacao heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en zandstranden. Het is een ideale vakantiegebied in het Caraïbisch gebied. Curacao heeft ook wat cultuur betreft veel te bieden. Maar wellicht is hier niets zo opvallend als de architectuur. Nergens ter wereld vindt u zoveel prachtige 17e- en 18e- eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen. Alleen al in Willemstad komen er 750 historische gebouwen in aanmerking voor het predikaat 'monument'. Het is de moeite waard om op het eiland één of meer excursies te boeken. Het is een ideale manier om Curacao te ontdekken. Er zijn boottochten, avontuurlijke zeil- en snorkeltours, paardrijtochten en uiteraard duikexcursies. Curacao is werkelijk één van de mooiste bestemmingen voor duikers. Het water is onvoorstelbaar helder en schoon. De temperatuur is er 365 dagen per jaar aangenaam. Bezichtig ook een de unieke flora en fauna in het Christoffelpark per auto, fiets of te paard. Het klimmen van de Christoffelberg is een belevenis. Evenals een bezoek aan de grotten van Hato. Sinds enige tijd is er ook een 18 holes golfbaan, ideaal voor de golfliefhebber en de zakenman, die zodoende het zakelijke met het aangename kan combineren. Het aardige van Curacao is misschien wel dat de gelegenheden zich verspreid over het eiland bevinden en het niet op één plaats is geconcentreerd. Met de casino's, de cafeetjes en de vele kleine restaurants en dansgelegenheden hoeft niemand zicht te vervelen.

Klimaat jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Zonne-uren per dag 9 9 9 9 9 8 10 10 9 9 8 8
Dagen met enige regen 6 3 1 1 2 3 3 4 3 5 7 7
Dagtemperatuur in °C 28 28 28 29 30 30 30 30 30 30 29 29

De Nederlandse Antillen en Aruba hebben tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. De eilanden vallen buiten de zogenaamde 'hurricane-belt', de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. Het 'natte' seizoen: de meeste regen valt in de periode juni tot en met november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Bij ons bieden wij je een overzicht van alle aanbiedingen en last-minutes van de beste touroperators. Dus een vakantie zoeken begint altijd bij ons.

Bezoek deze pagina regelmatig want alle aanbiedingen worden meerdere malen per dag vernieuwd!

Antillen

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Antillen

Bezienswaardigheden