Hotels in Barcelona

Generic placeholder image

Boek nu een hotel in Barcelona en geniet van deze bijzondere stad. Want Barcelona is een uitstekende bestemming voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een leuke stedenreis. Boek een hotel in de buurt van het centrum, zodat je direct kunt beginnen met het ontdekken van Barcelona. Op deze hotelpagina kun je hotels boeken in alle prijsklasse en ook lastminute hotel aanbiedingen naar Barcelona. Een bezoekje aan Barcelona hoeft zeker niet duur te zijn. Je boekt al een eenvoudig hotel vanaf € 25,- per nacht. Je vervoer naar Barcelona kun je hier ook regelen. Een goedkope vliegticket naar Barcelona boek je op onze vliegticketpagina.

In Barcelona is altijd wat te doen. Het is een van de mooiste steden van Europa, met veel bezienswaardigheden op het gebied van architectuur, theater, muziek en sport. Daarnaast is Barcelona bekend om zijn gezellige pleinen met tapasbars, mooi aangelegde parken en brede boulevards, waarvan Las Ramblas natuurlijk de bekendste is. Boek bijvoorbeeld een leuk hotel aan een gezellige pleintje. Velen kennen Barcelona ook van de kathedraal ‘Sagrada Família’, het prachtige huis Casa Batlló en het Parc Güell, die door de bekende architect Gaudí zijn ontworpen. Maar dat is nog lang niet alles. Barcelona heeft meer dan 50 musea, met werken van beroemde kunstenaars als Picasso, Joan Miró and Antoni Tàpies. In het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) kun je de belangrijkste Romaanse kunstcollecties ter wereld bekijken.
Maar ook de hedendaagse kunst is hier volop vertegenwoordigd, in musea als het CaixaForum of het Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Deze stad is ook de thuisbasis van de grootste theatertalenten van Spanje, waaronder de internationaal bekende gezelschappen Els Comediants, La Fura dels Baus, Els Joglars and El Tricicle. Ook vindt in Barcelona een van de belangrijkste culturele evenementen plaats: het ‘Grec Summer Festival’, met veel theater, muziek en dans. Mocht dit nog niet genoeg redenen zijn om een hotel in Barcelona te boeken, Barcelona is ook een stad van cultuur. Dat Barcelona bruist van de cultuur merk je ook aan de vele muziekfestivals op het gebied van jazz, flamenco en klassieke- of hedendaagse muziek. De stad heeft twee belangrijke klassieke podia, waarop voorstellingen van hoge kwaliteit worden georganiseerd: het Palau de la Música en L’Auditori. En in het operahuis Gran Teatre del Liceu worden de meest prestigieuze opera’s van Europa opgevoerd.
Een weekendje weg in Barcelona is pas compleet als in deze Catelaanse stad ook een je sportief laat gelden. Je kunt allerlei sporten beoefenen in de openlucht en de echte voetballiefhebber bezoekt natuurlijk ook het museum en voetbalstadion van FC Barcelona. Ook het oude havengebied Port Vell of het Tibidabo Amusement Park zijn een bezoekje waard.
Voor kinderen is de magische berg Tibidabo een heel speciaal uitje, met de draaimolen en poppenshow. In de grote dierentuin kun je veel bijzondere dieren zien en een spetterende dolfijnenshow meemaken. Wil je vooral veel vissen zien, bezoek dan het Aquarium van Barcelona. Vanuit een doorzichtige tunnel onder het water kun je hier haaien en allerlei andere vissen bekijken. Kortom, je komt ogen tekort in deze prachtige Spaanse stad.

Spanje

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Spanje

Bezienswaardigheden


Meer in spanje

...

aanbiedingen en last-minutes naar spanje

Lees verder

...

Lastminutes Spanje

Lees verder

...

Spanje, een vakantieland met fantastische mogelijkheden

Lees verder

...

Alicante

Lees verder

...

Balearen

Lees verder

...

Benidorm

Lees verder

...

Blanes

Lees verder

...

Canarische eilanden

Lees verder

...

Costa Almeria

Lees verder