Route Napoleon - Provence - Frankrijk

Generic placeholder image

De Route Napoléon is een historische route die loopt van Golfe-Juan aan de Côte d'Azur naar Grenoble. Napoléon Bonaparte volgde dit traject toen hij in 1815 terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba.

Napoléon landde in Golfe-Juan met drie schepen, twee kanonnen, een bevoorradingswagen en een kleine 1200 manschappen die hem steunden om zijn keizerstitel te heroveren. Hij volgde de onherbergzame bergroute naar Lyon om de troepen van koning Lodewijk XVIII in de Rhône-vallei te ontlopen. Napoléon slaagde erin om de 324 kilometer in 6 dagen af te leggen. Onderweg sloten Franse soldaten zich massaal bij hem aan. Binnen drie weken trok hij in Parijs de macht weer naar zich toe. Zijn nieuwe bewind duurde maar honderd dagen. Na zijn ondergang in de Slag bij Waterloo was de rol van Napoléon definitief uitgespeeld. 

De Route Napoléon is een prima alternatief voor de Auroroute du Soleil op de heen- of terugweg naar Zuid-Frankrijk. De reistijd is langer, maar je krijgt er een schitterend reistraject voor terug. De Route Napoléon loopt via de RN 85 van Grenoble naar Golfe-Juan.

Een deel van de Route Napoléon is ook uitstekend geschikt voor een mooie dagtrip door de Provence. Het traject voert langs tal van leuke dorpen en stadjes zoals Castellane, Grasse, Le Cannet en Cannes. De route is gemarkeerd met het keizerlijke adelaarsteken. Overal waar Napoléon zijn sporen naliet, wordt de herinnering aan zijn opmars levend gehouden.

Meer weten? Kijk op www.route-napoleon.com.

Zoek een camping in de buurt van de Route Napoléon:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Aqualand - Frankrijk

Lees verder

...

Bungalowtenten - Frankrijk

Lees verder

...

Campings - Frankrijk

Lees verder

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Antibes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Cannes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Frejus - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Grimaud - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Mandelieu - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder