Gorges Du Verdon - Provence - Frankrijk

Generic placeholder image

Een campingvakantie in de Provence is niet compleet zonder een bezoek aan de Gorges du Verdon. De grootste kloof van Europa ligt in het uitgestrekte regionale natuurpark Verdon. De 25 kilometer lange kloof is in vele tienduizenden jaar uitgesleten door het turquoise-blauwe rivierwater van de Verdon. Aan weerskanten van de canyon ligt een autoroute met fraaie uitkijkpunten over de kloof.

De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn honderden meters hoog. Tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie is de kloof op sommige plaatsen nauwelijks breder dan vijf meter. Je voelt je erg klein als je tegen de steile rotswanden omhoog kijkt.

Het stuwmeer Lac de Sainte-Croix vormt de toegang tot de kloof. Hier kun je kano’s, kajaks, waterfietsen en bootjes huren waarmee je het water op kunt. Zelfs ervaren rafters hebben aan de Gorges du Verdon hun handen vol, want er zitten lastige stroomversnellingen in. 

De canyon is populair bij buitensporters en natuurliefhebbers. De kloofwanden vormen een uitdaging voor zowel beginners als geoefende bergbeklimmers. Volgens kenners is dit het mooiste wandelgebied van Frankrijk. Er ligt een uitgebreid stelsel van wandelpaden, waarvan Sentier Martel de bekendste is. Deze pittige wandelroute van zo´n 15 kilometer lang is genoemd naar de speleoloog die in 1905 als eerste de bodem van de kloof bereikte. Ook mountainbikers komen in de Gorges du Verdon volop aan hun trekken.

Vroeger was de kloof een grote binnenzee. Zo zijn er fossiele koralen gevonden en in Vallée des Sirènes Fossiles kun je zomaar op de versteende resten van zeekoeien stuiten. Tegenwoordig vormt de Gorges du Verdon de natuurlijke leefomgeving van wilde zwijnen, herten, gemzen, berggeiten en roofvogels. Boven de kloof cirkelen vale gieren die op kadavers azen. Ze nestelen op de steile rotswanden.

Meer weten? Kijk op www.parcduverdon.fr.

Zoek een camping in de buurt van de Gorges du Verdon:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Aqualand - Frankrijk

Lees verder

...

Bungalowtenten - Frankrijk

Lees verder

...

Campings - Frankrijk

Lees verder

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Antibes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Cannes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Frejus - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Grimaud - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Mandelieu - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder