Camargue - Provence - Frankrijk

Generic placeholder image

De Camargue is een regionaal natuurpark in de Provence. Het driehoekige moerasgebied ligt in de Rhônedelta. De uitgestrekte Grande Camargue ligt ingeklemd tussen twee vertakkingen van de rivier die vanuit Arles naar de Middellandse Zee lopen. De kustplaats Saintes-Maries-de-la-Mer profileert zich als de hoofdstad van de Camargue.

Het is een vlak, waterrijk en gevarieerd gebied van zo’n 140.000 hectare groot met grasland, rietvelden, duinen, bossen en zoutvlakten. Ongeveer een derde van de Camargue bestaat uit meren, lagunes of moerassen. Het grootste zoutwatermeer is het Étang de Vaccarès. De lichtzoute groente zeekraal gedijt goed op de sansouires, de vlakten waar het zoete rivierwater van de Rhône zich vermengt met het zilte zeewater.

Het overweldigende natuurschoon trekt jaarlijks vele bezoekers naar de Camargue. Het gebied is vooral bekend vanwege de in het wild levende Camargue-paarden, de zwarte stieren en de flamingo's. Het kwetsbare natuurpark is grotendeels autovrij om het precaire evenwicht tussen natuurbehoud en menselijke invloeden te bewaren.

De Camargue is een waar vogelparadijs. De warme en ondiepe wateren lokken meer dan 400 verschillende vogelsoorten naar de Rhônedelta. De omvangrijke flamingokolonie springt het meest in het oog. Jaarlijks nestelen er zo'n 15.000 paren. De beste tijd om flamingo's te zien is bij zonsondergang. Het Parc Ornithologique de Pont de Gau in Saintes-Maries-de-la-Mer staat volledig in het teken van de vogelstand in de Camargue.

De beste manier om de Camargue te verkennen is wandelend of per fiets. Je kunt heerlijke tochten maken langs de meren en lagunes. Paardrijden in de Camargue is een belevenis op zich. Verder kun je boottochten maken, vogels spotten of de strandjes aan de Middellandse Zee opzoeken. De ongekende natuurweelde heeft ook een keerzijde: ’s zomers bevolken grote zwermen muggen de Camargue. Wees erop voorbereid, want vooral op zwoele dagen is er geen ontkomen aan.

Meer weten? Kijk op www.parc-camargue.fr.

Zoek een camping in de buurt van de Camargue:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Aqualand - Frankrijk

Lees verder

...

Bungalowtenten - Frankrijk

Lees verder

...

Campings - Frankrijk

Lees verder

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Antibes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Cannes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Frejus - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Grimaud - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Mandelieu - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder