Provence - Frankrijk

Generic placeholder image

De Provence is misschien wel de meest veelzijdige streek van Frankrijk. Met de Alpenweiden en de Mont Ventoux in het noorden, de lavendelvelden in het bosrijke zuiden, de uitgestrekte vlakten van de Camargue en de mondaine levensstijl aan de Cote d'Azur heeft de Provence inderdaad veel te bieden. Schilders als Picasso, Gauguin, Matisse, Cézanne en Vincent van Gogh zich hier inspireren door de lichtinval, kleurschakeringen en het aangename klimaat.

De Provence leent zich uitstekend voor een autorondreis of een campingvakantie. De kustlijn langs de Middellandse Zee strekt zich uit van Menton tot in de Camargue. In mondaine badplaatsen als Saint-Tropez, Cannes, Nice en Monaco liggen de meest luxueuze plezierjachten.

Op een campingvakantie met kinderen is het waterpretpark Aqualand in Fréjus of Sainte-Maxime een leuke dagbesteding. Ook een bezoek aan de pausenstad Avignon of de Gorges du Verdon is de moeite waard. Voor een mooie dagtrip is een deel van de Route Napoléon beslist een aanrader.

Zoek een camping in de Provence:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Aqualand - Frankrijk

Lees verder

...

Bungalowtenten - Frankrijk

Lees verder

...

Campings - Frankrijk

Lees verder

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Antibes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Cannes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Frejus - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Grimaud - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Mandelieu - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder