Pont Du Gard - Languedoc Roussillon - Frankrijk

Generic placeholder image

De Pont du Gard bij Remoulins in Languedoc-Roussillon is misschien wel het best bewaarde overblijfsel van de Romeinse bouwkunst. De imposante brug staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tijdens de Romeinse overheersing was de huidige stad Nîmes een belangrijke militaire nederzetting. In de zomermaanden was er onvoldoende water beschikbaar om het complete garnizoen te voorzien. De Romeinen bouwden een 50 kilometer lang aquaduct om water te transporteren uit de bronnen bij Uzès. Het gemiddelde verval bedroeg slechts 23 centimeter per kilometer waaruit de grote precisie blijkt waarmee de Romeinse ingenieurs te werk gingen. De bouw duurde 14 jaar en er werkten ongeveer 1000 arbeiders aan. Het bouwwerk werd in het jaar 52 na Christus voltooid. Bij Remoulins passeerde het aquaduct de rivier de Gardon via de Pont du Gard. 

Het ingenieuze bouwwerk voorzag de fonteinen, baden en huizen in Nîmes eeuwenlang van water. Na de ineenstorting van het Romeinse Rijk werd de watervoorziening door gebrekkig onderhoud onbruikbaar. Het aquaduct raakte in verval, maar de Pont du Gard bleef grotendeels intact als tolbrug. In ruil voor onderhoud hieven de landheren eeuwenlang tol van de reizigers die de rivier overstaken. Oorsponkelijk was de Pont du Gard 360 meter lang en telde 47 bogen. Daar zijn er nu nog 35 (275 meter) van over. De brug is 49 meter hoog en bestaat uit drie niveaus. Destijds stroomde het water over het hoogste niveau.

Nog steeds is de  Pont du Gard een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Frankrijk. Bij de brug is een bezoekerscentrum met een museum gevestigd. Meer weten? Kijk op www.pontdugrad.fr.

Zoek een camping in de buurt van de Remoulins:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Aqualand - Frankrijk

Lees verder

...

Bungalowtenten - Frankrijk

Lees verder

...

Campings - Frankrijk

Lees verder

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Antibes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Cannes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Frejus - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Grimaud - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Mandelieu - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder