Carcassonne - Languedoc Roussillon - Frankrijk

Generic placeholder image

Carcassonne ligt in de regio Languedoc-Roussillon. De middeleeuwse vestingstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde citadel. La Cité de Carcassonne is de enige bijna volledig bewaard gebleven burchtstad in Europa. De citadel is eigenlijk een stad in een stad. Er wonen nog zo'n 150 mensen in de oude vesting. Bezoekers hebben toegang tot een groot gedeelte van de citadel.

Lang geleden begonnen de Romeinen met de bouw van de citadel. Aan de westzijde van de oorspronkelijke vesting bouwden ze een kasteel. Later werd de buitenste muur gebouwd waardoor Carcassonne veranderde in een onneembare vesting. In de 17e eeuw verloor het verdedigingsbolwerk haar strategische positie.

De citadel ligt op de rechteroever van de rivier de Aude. De burchtstad heeft een dubbele verdedigingsmuur met in totaal 52 torens. De Bastide St. Louis is de eigenlijke binnenstad die een toevluchtsoord voor bewoners uit de voorsteden was. Twee bruggen over de Aude verbinden de oude met de nieuwe stad.

Het Festival van Carcassonne is een belangrijk cultureel evenement in Zuid-Frankrijk. Van eind juni tot midden augustus treden allerlei bekende artiesten op. Het Antieke Theater in het oude stadsdeel is een van de podia. 

Meer weten? Kijk op www.carcassonne-tourisme.com.

Zoek een camping in de buurt van de Carcassonne:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Aqualand - Frankrijk

Lees verder

...

Bungalowtenten - Frankrijk

Lees verder

...

Campings - Frankrijk

Lees verder

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Antibes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Cannes - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Frejus - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Grimaud - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Mandelieu - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder