Marineland - Cote D'azur - Frankrijk

Generic placeholder image

Marineland is een groot zeezoogdierenpark in Antibes met orka’s, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. De spectaculaire orkashow is de grootste publiektrekker. Het is een lust voor het oog om de enorme zwaardwalvissen aan het werk te zien. De kracht en de snelheid waarmee zij zich door het water verplaatsen, is ongekend. De orka’s verblijven in het grootste zeedierenbassin ter wereld. Door een glaswand van tientallen meters lang kun je zien hoe ze zich onder water voortbewegen.

Marineland ontleent zijn bestaansrecht aan onze fascinatie voor zeedieren. Ooit begon het als een klein dolfinarium. Nog steeds voeren de tuimelaardolfijnen hun dagelijkse shows op, maar door de jaren heen breidde Marineland flink uit. Naast de orka's en dolfijnen zijn er nu ook optredens met zeehonden en Stellerzeeleeuwen te bewonderen.

Naast de shows biedt Marineland de mogelijkheid om achter de schermen kennis te maken met de dieren. De dolfijnen en zeehonden mag je zelfs aanraken. Ook is het mogelijk om je in een speciaal ontworpen duikkooi tussen de haaien te begeven. Met een VIP-arrangement wordt je in de vroege ochtend als speciale gast ontvangen. Het is een unieke ervaring om zo met de dieren in aanraking te komen.

Bijzonder is het ijsberenverblijf in Marineland. Kosten noch moeite zijn gespaard om de natuurlijke leefomgeving van de pooldieren na te bootsen. Het verblijf wordt met airconditioning gekoeld en is voorzien van ijsbedden. Beslist geen overbodige luxe als je bedenkt dat de temperatuur aan de Cte d'Azur ’s zomer tot tropische waarden kan oplopen.

Op het gebied van zeefauna heeft Marineland bijna alles te bieden. Zo is er ook een haaientunnel, een zeeaquarium, een maritiem museum en een indrukwekkende pingunkolonie. De pinguns zijn zowel binnen als buiten te bewonderen. Van alle soorten springt de koningspingun het meest in het oog.

Marineland is niet alleen een zeezoogdierenpark. Het complex herbergt tevens een waterpretpark, een attractiepark en een avontuurlijke minigolfbaan. Trek dus gerust een paar dagen uit voor Marineland, want er is genoeg te beleven voor jong en oud.

Meer weten? Kijk op www.marineland.fr.

Zoek een camping in de buurt van Marineland:

Frankrijk

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Frankrijk

Bezienswaardigheden


Meer in frankrijk

...

Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Monaco - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Nice - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder

...

Saint Tropez - Cote D'azur - Frankrijk

Lees verder