Fietsvakantie Drenthe

Generic placeholder image

Drenthe, de fietsprovincie van Nederland

Fietsen en wandelen in het Drentsche land... Ooit was Drenthe een van de armste provincies van ons land. De armoede van vroeger heeft zich vertaald in de rijkdom van nu. Rijkdom aan een meer dan overvloedige natuur, een landschap met een rijke schakering aan bos, heide en weidelandschappen. Veel uitgestrekte natuurgebieden zijn in stand gebleven doordat het vroeger gezien werd als moeilijk te ontginnen grond. Hierdoor kunt u nu volop genieten van veelal ongerepte natuur.

Drenthe heeft ook eeuwenoude kerkjes en Saskische boerderijen in karakteristieke es-dorpen. Dorpen waar een rust vanuit gaat en waar u tijdens een fiets- of wandeltocht heerlijk kunt genieten op een terrasje. Of wat dacht u ervan om tijdens uw tochten door het Drentsche land eens te picknicken rondom een hunebed?

Fietsen in Drenthe

Drenthe heeft een fietspadennet van meer dan 1500 km en is daardoor de grootste fiets provincie van Nederland. De meeste fietspaden zijn goed bewegwijzerd en brengen u naar de mooiste plekjes. Naast deze prachtige fietspaden is er een keur aan wandelpaden. Ook deze brengen u naar plekjes waar u zich ëën gaat voelen met de natuur.

Fietsen in Noord Drenthe

In Noord Drenthe (startpunt Tulip Inn Brinkhotel Zuidlaren) kunt u fantastisch fietsen en wandelen in het Nationaal Park Beek en Es-dorpenlandschap de Drentsche Aa. Een stroomdallandschap van vele beekjes met schitterende dorpen. Of wat dacht U van een fiets- of wandeltocht rondom het Zuidlaardermeer. Ook kunt u vanuit Zuidlaren gemakkelijk een aantal Waddeneilanden bezoeken om daar eens te wandelen of te fietsen.

Fietsen in Midden-Drenthe en Zuid-West Drenthe

In Midden-Drenthe (startpunt Golden Tulip Midden-Drenthe) ligt het voormalig Kamp Westerbork in de boswachterij van Hooghalen. Ook gemakkelijk te fietsen is er naar het Museumdorp Orvelte. Maar een wandeling over het Melkwegpad waarin ons zonnestelsel centraal staat behoort ook tot de mogelijkheden. De omgeving van Westerbork leent zich dan ook sterk voor een bezoek. Wat zuidelijker in Drenthe ligt aan de rand van de stad Hotel Hoogeveen. Hoogeveen is het voorland van ons Nationaal Park het Dwingelerderveld. Hier kunt u tijdens uw fiets- of wandeltocht nog de schaapsherder tegenkomen met zijn kudde. Een gebied om volop te genieten van de uitgebreide flora en fauna die dit gebied zo kenmerkend maakt.

Fietsen in Zuid-Oost Drenthe

In Zuid-Oost Drenthe in Emmen ligt Hotel Ten Cate. Emmen is bekend om haar grootste dierentuin van Europa, maar ook de omgeving leent zich erg goed om eens een natuurlijke tocht op de fiets of te voet te maken. De nabij gelegen boswachterij Odoorn heeft alle kenmerken in zich die u van een bos mag verwachten, Tevens komt u hier hunebedden tegen. Kortom wilt u zich eens heerlijk onthaasten, kom dan naar Drenthe en kies voor een Golden Tulip of Tulip Inn hotel waar de kwaliteit van de hotels hand in hand gaan met de natuur.

Nederland

Albufeira, Algarve, Portugal

Het weer in Nederland

Bezienswaardigheden


Meer in nederland

...

Weekendje Maastricht

Lees verder

...

Vakantieparken in Nederland

Lees verder

...

Nederland, het perfecte vakantieland!

Lees verder

...

Hotels in Amsterdam

Lees verder